Quan faig una pàgina web tinc el costum de fer-li un seguiment posterior a la publicació. M’agrada saber com els clients gestionen l’eina que els he preparat.
El més important és que després de molts anàlisis de pàgines i consultes, comences a trobar els patrons, les fórmules i els processos que sempre funcionen, i els que sempre fracassen.
En aquest artícle veurem com potenciar els aspectes que faran que la teva web sigui rendible, però abans has de tenir clars els errors que la poden fer fracassar.
Error num. 1 – Mala elecció de les eines
Per fer una web amb WordPress necessites:
- Un domini.
- Un hosting.
- Una plantilla.
- Una sèrie de plugins.
Escollir un mal nom de domini pot condicionar tota la teva estratègia. Si al principi et decideixes pel domini “turismeruralcostabrava.com” i després vols ampliar l’abast d’acció a altres zones, tindràs un problema.
Si falles en l’elecció del hosting el problema serà encara més gran. Un mal hosting pot provocar:
- Que la teva web carregui tan lentament que els visitants marxin sense llegir-te.
- Que els errors del servidor perjudiquin la teva estratègia SEO i, per tant, el teu posicionament als cercadors.
- Que el dia que tinguis un problema (i t’asseguro que sempre en surt algun) et donin ganes de llençar-te per la finestra davant la passivitat i lentitud del suport tècnic.
- De cara al teu projecte digital, tenir un mal hosting és com intentar guanyar una cursa amb els peus lligats.
Si vols més infomació sobre hosting i domini, consulta el meu article: Què és un hosting i per què el necessito?
Després hi ha la plantilla, que també influeix en els temps de càrrega, en la capacitat per posicionar a Google i per descomptat en l’estètica del lloc web.
Els plugins (programari especialitzat) et permetran fer gairebé qualsevol cosa que et proposis a la web, des de personalitzar els teus continguts d’una forma fàcil i atractiva fins a crear una plataforma on vendre els teus productes en pilot automàtic.
Però hi ha milers de plugins, així que és fàcil errar en l’elecció dels mateixos, cosa que et farà perdre moltíssim temps i força diners. Per no parlar que un mal plugin et pot destrossar tota la pàgina (temps de càrrega lents, errors de seguretat, incompatibilitat amb la teva plantilla o altres plugins, etc.).
Error num. 2 – Prioritzar el disseny als continguts
Acostumem a donar molta importància al disseny i estètica de la pàgina web, sobretot que sigui visualment impactant i bonica, és lògic i normal, però no tothom és conscient que el més important no és la seva aparença sinó la qualitat dels seus continguts.
El més rellevant és retenir als usuaris i fer-los tornar, mantenir-los en contacte amb els nostres serveis de forma continuada, per tant, són els continguts de qualitat, en forma de textos, àudio o vídeo el que aconseguirà el trànsit i que els usuaris repeteixin o ens fixin com a web referent. No val amb només un disseny bonic i causar una bona primera impressió.
Cuida els teus continguts, tant o més que el disseny. Una web amb bon contingut i mal disseny, pot atraure milers de visites al dia i generar grans beneficis. Però una web bonica que no aporti res més, tindrà els dies comptats.
Error num. 3 – Tenir por de donar la cara
Internet és fred. No hi ha contacte humà.
Encara que tinguis la sensació que tothom compra per Internet la realitat és que hi ha molta gent que encara “no se’n fia”.
En un mitjà on trobes centenars de professionals en un clic, cal diferenciar-se i posicionar-se com la millor opció.
És fonamental donar la cara, que la gent vegi que hi ha una persona real a l’altra banda, una persona seriosa, una bona professional que generi confiança i simpatia.
Error num. 4 – Creure que el treball acaba en el moment en què publiques la teva web
El llançament de la teva pàgina web no és l’últim pas. Només és el primer.
La majoria de la gent pensa que una vegada la web estigui acabada i penjada a internet, els clients/alumnes/pacients començaran a arribar per art de màgia.
Pensar això és com creure que un estudiant que acaba la carrera es pot asseure tranquil·lament al sofà de casa seva a esperar que les empreses el vinguin a buscar.
Un cop tinguis la pàgina web publicada a internet, comença el veritablement complicat. A partir d’aquell moment hauràs d’atreure trànsit, gestionar correctament què fas amb aquestes visites i establir una estratègia de monetització que funcioni.
Això implica escriure al bloc, cuidar/treballar el SEO, dissenyar una bona estratègia d’email màrqueting, sortir a buscar col·laboracions amb altres blocs de la teva temàtica, respondre als comentaris que t’arribin, etc.
Si no estàs disposat a fer tot això, et recomano que deixis de fer llegir l’article i que oblidis la teva idea de muntar una web rendible.
T’ho dic molt de debò, tenir una web rendible comporta molta feina i hauràs de sortir de la teva zona de confort cada dos per tres.
Parlant de debò, si creus que no seràs capaç, que no tindràs temps, que no tens els coneixements necessaris, que no comuniques bé, etc. serà millor que ho deixis ara perquè al més que pots aspirar és a fer una pàgina web “aparador”, però oblida’t que sigui rendible.
T’ho dic així de clar perquè he vist molta gent fotent-se una bona patacada en aquest punt i no vull que et passi el mateix.
Si vols una pàgina web que sigui molt més que l’aparador del teu negoci, endavant. T’asseguro que amb ganes, treball i il·lusió aconseguiràs una web que generi ingressos de forma “passiva”, jo t’ajudaré en tot moment.
Error num. 5 – Com rendibilitzaràs la teva web?
Des del meu punt de vista, les tres vies d’ingressos més interessants que hi ha són les següents, sobretot si ets un emprenedor unipersonal que ven coneixements:
Si vols que la teva pàgina web sigui rendible, hi ha tres vies d’ingressos que considero molt efectives que pots aplicar-hi:
- Venda de serveis.
- Venda de productes físics o digitals de tercers.
- Venda dels teus propis productes digitals (cursos en línia, ebooks, etc.).
Aquest tipus d’estratègia aplicada a la web, poden arribar a generar més ingressos que el propi negoci.
PERÒ, que no t’enganyin, com sempre dic:
Per poder aconseguir aquest tipus d’ingressos, cal treballar molt (sobretot al principi) i s’ha de ser pacient. Cal general contingut de qualitat, posicionar-lo i atraure gent a la pàgina.
Un cop tinguem això, començaran a entrar el que coneixem per “ingressos passius”, a mi m’agrada més el nom d’ingressos escalables.
Si tens ganes de sabe com aconseguir aquest tipus pàgina rendible, no et perdis el proper article al bloc:
Conclusions
La majoria de negocis que tenen una pàgina web, desconeixen la potència de l’eina que tenen a les mans.
Tenen un Ferrari i el condueixen (la major part) com si fos una joguina a pedals.
Tens l’oportunitat de guanyar molts diners de forma passiva* amb la teva pàgina.
Només cal fer les coses ben fetes, treballar fort i tenir una mica de paciència. Al final, la pàgina per si sola, comença a generar beneficis, que en algunes ocasions poden ser superiors als que aconsegueixes amb el teu propi negoci.
* Ingressos passius no són ingressos que arribin sols, cal treballar molt per aconseguir-los, però un cop ho tenim tot fet, ja no comporten més feina però si més ingressos.
Espero que t’hagi agradat l’article i m’encantaria saber la teva opinió al respecte. Deixa un comentari i et llegiré encantada!